Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

VanEck: Bitcoin raakt $4.8M als wereldwijde reservevaluta Leestijd: 3 minuten

De Amerikaanse investeringsfirma VanEck gelooft dat Bitcoin dubbel zoveel waard is als goud. Bitcoin kan $4,8 miljoen per munt waard zijn als het de reservevaluta wordt.

Bitvavo crypto

Hoge waardering voor goud en Bitcoin

De investeringsfirma maakt een zeer hoge waardering voor Bitcoin en goud. Dat doet VanEck op basis van het geval dat één van beide de wereldwijde reservevaluta wordt.

Natuurlijk is deze voorspelling nog een groot vraagteken. VanEck denkt dat de Chinese yuan een meer waarschijnlijke kanshebber is.

Bitvavo crypto

Wereldwijde reservevaluta

De hoge inschatting voor Bitcoin wordt donderdag bekendgemaakt. De voorspelling is geschreven door Eric Fine en Natalia Gurushina. 

Zij proberen de prijs implicaties voor goud en Bitcoin te vergelijken. Dit in het geval als één van beide wordt aangenomen als de ruggesteun voor wereldwijde valuta regimes.

$1,3 tot $4,8 miljoen

Uit het onderzoek van VanEck blijkt dat de impliciete prijs voor Bitcoin varieert van $1,3 tot $4,8 miljoen. De lage voorspelling is gebaseerd op Bitcoin als monetaire basis.

Daarover zegt Investopedia dat het alle circulerende voorraad van een munt en bankdeposito omvat. Toch is het voor economen geen gebruikelijk markeringspunt. 

De hoge voorspelling komt van de M2 beoordeling. Investopedia beschouwt deze als een maatstaf voor de totale hoeveelheid van deposito met een valuta. Dit geld moet kunnen worden omgezet in contanten. 

Geen of weinig goudreserves

In hun beoordeling van de goudprijs neigen Fine en Gurushina naar de M0 prijsvoorspelling van $31.000. Dit is een betrouwbaar startpunt.

Een zeer groot aantal van de centrale banken hebben geen of weinig goudreserves. Het gebrek aan deposito trekt de M2 voorspelling naar een hogere en minder betrouwbare $105.000 per ons goud.

Yuan als kanshebber

De recente geopolitieke onrust leidt tot overwegingen. Rusland wil Bitcoin en andere valuta gebruiken voor olie transacties met partners als China en Turkije.

De trend kan van toepassing zijn op de centrale banken van meer landen. Daardoor kan de dominantie van de Amerikaanse dollar een klap krijgen. 

Fine en Gurushina denken dat de Chinese yuan moet worden beschouwd als de kanshebber voor een nieuwe reservevaluta. Toch zullen landen hun holdings gaan herschikken. Wat er ook gebeurt. 

De onderzoekers laten als aanvulling weten: 

“Centrale banken zullen hun reserve wijzigen ten nadele van dollars. Dat geldt ook voor de euro en de yen. Het voordeel is weggelegd voor iets anders. Als gevolg daarvan zullen sommige centrale banken en particuliere actoren hun reserves diversifiëren.”

Uitgangspunten

Zowel Fine als Gurushina laten weten dat de voorspellingen slechts uitgangspunten zijn. Op deze manier kunnen beleggers een kader formuleren.

Bijvoorbeeld voor hoe goud en Bitcoin gewaardeerd moeten worden. Zeker in het extreme geval dat één van beide een wereldwijde valuta wordt. Zij merkten op dat er ook alternatieven zijn.

Zoals vastgoed, aandelen en valuta van opkomende markten. Deze kunnen de functie van goud of Bitcoin kunnen vervullen.

Bitcoin Strategy fund

Met zijn Bitcoin Strategy fund heeft VanEck een aandeel in de crypto industrie. Dit is een Bitcoin fund dat $ 30,1 miljoen aan totale netto activa heeft.

De firma dient recent een aanvraag in bij de SEC. Dit om een nieuwe ETF te lanceren die zich richt op goud en crypto mining bedrijven. 

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected