Wat is een wallet?

Een wallet is net een portomonee om je munten in te bewaren. Zorg altijd dat je een veilige wallet gebruikt die niet op een beurs staat. Er zijn veel mogelijkheden om wallets aan te maken of een fysiek apparaat te komen om je munten op te plaatsen. Wij bevelen de Trezor en Ledger wallets hiervoor aan. Iedere crypto currencie kan overigens zijn eigne wallet hebben. Wij streven er naar om op elke crypto currencie pagina de aanbevolen wallet weer te geven.

Waar stuur ik mijn gekochte munten naartoe?

Stuur je aangekochte munten direct door naar je eigen wallet. Dit kan een fysieke of virtuele wallet zijn. Een fysieke wallet kan in de vorm van Trezor of Ledger zijn, een virtuele in de vorm van MyEtherWallet bijvoorbeeld.

Hebben jullie een wallet die ik kan gebruiken?

Op dit moment hebben wij nog geen eigen wallets. Wij zijn midden in de ontwikkeling om dit aan te bieden voor onze klanten. Op termijn zal er dus een wallet komen die je kunt gebruiken bij aanschaf van je crypto currencies.

Kan ik een bankrekening van iemand anders gebruiken?

Nee, dit is niet toegestaan. Betalingen dienen vanaf je eigen bankrekening te verlopen. Dit een maatregel die wij nemen tegen het witwassen van geld. Wij willen zeker weten dat betalingen kloppen en fraudeurs worden hiermee tegengegaan.

Zijn er transactielimieten van toepassing?

Ja, standaard kun je eenvoudig tot €1000 aan munten inkopen. Als je boven dit limiet komt zal je het verificatieproces van ons moeten doorlopen. Niks ernstig, gewoon een extra controle om zeker te weten dat alles klopt. Wij leveren graag cryptocurrencies met grote betalingen.

Waarom staan jullie PayPal en CreditCard niet toe?

Wij streven naar eenvoudig en makkelijke betalingen, waarbij wij als tussenpartij ook zekerheid hebben. PayPal en CreditCard vormen helaas een te groot risico om op dit moment te accepteren.

Kan ik status van de bestelling controleren?

Doordat je een account kunt aanmaken bij ons, is het ook eenvoudig om bestellingen later in te zien. Niet lastig terugzoeken, gewoon even inloggen en de status van je bestelling(en) bekijken.

Waarom heb ik een account nodig?

Wij passen KYC en AML toe op onze klanten. Dit wilt zeggen dat wij onze klanten monitoren. Wij willen graag weten wie onze klanten zijn en wat ze doen. Tegelijkertijd zijn wij fel tegen het witwassen van geld. Zorg daarom dat je altijd met je eigen bankrekening betaald.

Hebben jullie een helpdesk?

Ja, we zijn per mail beschikbaar om vragen te beantwoorden. Normaal gesproken krijg je dezelfde (werk)dag een reactie op je vraag. Het kan natuurlijk door drukte voorkomen dat het wat langer duurt. Onze markt is onderhevig aan grote druktes.

Waarom moet ik mijn legitimatiebewijs verstrekken?

Wij maken gebruik van de KYC en AML. Dit wilt zeggen dat wij willen weten wie onze klant is. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat er criminelen met gestolen bankrekening(en) crypto currencies kopen. Op basis van monitoring passen wij deze verzoeken toe.

Mijn bank weigert of blokkeert een betaling

Banken zijn erg huiverig met het kopen van cryptocurrencies. Betalingen worden vaker vastgehouden of geblokkeerd door een bank. Dit is niet erg, neem even contact op met je bank. Als je aangeeft dat je bij ons munten wilt aanschaffen, zullen ze de blokkering weghalen.

Eenvoudig cryptocurrencies kopen met iDeal

Snel en eenvoudig aanmelden
Crypto.nl

Thijencamp 11
Zevenaar
Nederland

Klantervaringen

Je kunt op ons platform bouwen en onze dienstverlening vertrouwen. 36 klanten beoordeelde ons met een 9.3 uit 10.

Alle klantbeoordelingen.

© Alle rechten voorbehouden Blockchainers B.V. - 2019