Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Visa en Consensys werken samen aan een CBDC Sandbox Leestijd: 2 minuten

Visa verdiept zijn betrokkenheid bij de digitale valuta ruimte. Het is een nieuw partnerschap aangegaan. Gericht op de digitale valuta van centrale banken.

Bitvavo crypto

Samenwerking

Visa en blockchain technologie leider Consensys slaan de handen ineen. Ze bouwen oplossingen voor financiële instellingen.

De samenwerking heeft een duidelijk doel voor hun gebruikers. Een aan CBCD gekoppelde Visa kaart of digitale portemonnee moet overal ter wereld worden geaccepteerd. 

CBDC Sandbox

De Payment Module is ontwikkelt als een on-ramp voor CBDC. Banken kunnen de module integreren met hun bestaande infrastructuur. Dat verklaart Catherine Gu van Visa:

Bitvavo crypto

“Als CBDC succesvol is heeft het veel mogelijkheden. Het breidt de toegang tot financiële diensten uit. Het maakt overheidsuitgaven efficiënt, doelgericht en veilig. Dat is een aantrekkelijke propositie voor beleidsmakers.”

Voorjaar 2022

De lancering van de CBDC Sandbox wordt in het voorjaar verwacht. Vanaf dat moment kunnen centrale banken experimenteren met test- en prototypen.

De samenwerking  gebruikt een dubbellaags distributie mechanisme. Banken moeten hun munteenheden eerst ontwerpen en slaan. Dat kan met het Quorum protocol van Consensys.

Daarna gebruiken ze de infrastructuur van Visa. Om de munteenheid te distribueren via financiële tussenpersonen. Zoals commerciële banken.

Visa neemt crypto serieus

In december 2021 heeft Visa een wereldwijde crypto adviesdienst gelanceerd. De dienst helpt financiële instellingen bij hun expansie in de sector. 

Met deze CBDC venture wil Visa snel integreren binnen de economie. Het plan is in eerste instantie afkomstig van concurrent Mastercard. 

Mastercard

In september van 2020 lanceert Mastercard zijn eigen platform. Daarmee kunnen centrale banken hun CBDC testen. Ook Mastercard heeft in 2021 samengewerkt met Consensys.

Dit voor het bouwen van Consensys Rollups. Ze maken schaalbaarheid mogelijk voor Ethereum en privé blockchains. Consensys heeft de stap in de CBDC sector al eerder gezet.

Ook helpt het landen met de ontwikkeling van hun digitale valuta. Zoals Australië, Frankrijk, Hongkong en Thailand. 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected