Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Waarom Bitcoin en Ethereum het gaan winnen van goud Leestijd: 2 minuten

De markt verkiest Bitcoin en andere cryptocurrencies boven papiergeld. Overheden bevinden zich hiermee op glad ijs. Wat zegt ervaren expert Anthony Scaramucci daarover?

Bitvavo crypto

Bitcoin wint het van traditionele activa

Bitcoin kopen is beter dan investeren in traditionele activa. Zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties of goud. Anthony Scaramucci heeft dit laten weten in een recent interview. 

De voormalig communicatie manager van het Witte Huis verwacht dat Bitcoin, Ethereum en Algorand de rol van goud zullen gaan dienen als de superieure inflatiehedge. 

“Ik denk dat Bitcoin het op termijn beter gaat doen dan goud. Mede door het aanbod tekort en de technische eigenschappen. Met 21 miljoen munten is er een schaarste. Maar er is pas 65% van het goud gedolven.”

Bitvavo crypto

Antony Scaramucci raadt ook andere digitale activa aan die zich staande kunnen houden tegenover goud.

Ethereum en Algorand maken de weg vrij 

Als het aankomt op inflatiedruk, kunnen zowel Bitcoin als goud gaan stijgen. Scaramucci geeft de voorkeur aan Bitcoin. Daarover verklaart de ervaren manager: 

“Goud is in mijn ogen prima, maar het is wel een flat-line situatie. Ik denk dat goud licht kan stijgen. Ik verwacht ook een exponentiële stijging van Bitcoin, Ethereum en Algorand. Vanwege de schaalbaarheid en veiligheid.”

Layer-1 oplossing

Algorand neemt de 20e plaats is op de token ranglijst. De token kende een prima jaar. Toch erkent Scaramucci dat hij de laatste tijd twijfels heeft over de token.

Algorand is een layer-1 oplossing. Voornamelijk voor interoperabiliteit en de functionaliteit van slimme contracten. Daarnaast is het een layer-1 oplossing die DeFi en NFT’s mogelijk maakt.

Sean Ford van Algorand stelde recent dat de snelheid en schaalbaarheid van transacties moeilijk te evenaren is. Bovendien laat Ford weten dat de capaciteiten van Algorand op een diverse vlakken niet wordt geëvenaard.

Deze ontwikkelingen zorgen voor een optimistische stemming over Algorand. Mogelijk wordt de grens van $3 zelfs aangetikt. Ongeacht de huidige prijscorrectie.

Digitaal goud en zilver

Als Bitcoin digitaal goud is, dan is Ethereum digitaal zilver. Dat valt vrijwel niet te ontkennen. Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld.

Het heeft een marktkapitalisatie die ongeveer half zo groot is als die van Bitcoin. Toch wordt deze Altcoin door sommigen geprefereerd. Mede door het gebruik van slimme contracten.

Op dit moment ondergaat het Ethereum netwerk een transitie. De overgang zal naar verwachting niet van een leien dakje gaan. Toch is het ook een stap in de richting van deflatie.

De weg naar $5000 is echter nog steeds intact. Op de vraag of goud zal stijgen is het antwoord ja. Ook wanneer er sprake is van 6% inflatie.  Toch blijft de directeur bij zijn voorkeuren. 

 

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected