Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Leestijd: 3 minuten

Bitcoin, digitaal beleggen in activa, HODLing en handel hebben een nieuw en hoger niveau van legitimiteit bereikt. Recente aankondigingen van institutionele investeringen, de recente stablecoin-aankondiging van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de opkomst van CBDC-projecten wereldwijd hebben duidelijk gemaakt dat institutionele adoptie van digitale valuta in één of andere vorm onvermijdelijk is. Bovendien zijn de Bitcoinmarkt en de algehele cryptocurrency handelsmarkt gelijk met arbitragemogelijkheden voor professionals. De cryptocurrency handelsmarkt is rijp voor meer professionele handelaren.

Bitvavo crypto

De overgrote meerderheid van de professionele handelaren bevindt zich echter nog steeds aan de zijlijn wat betreft de ontwikkelingen van Bitcoin en cryptocurrency. Zij handelen in plaats van in cryptocurrencies vaak in forex, aandelen, obligaties, grondstoffen en andere niet-digitale activa. Maar waarom treden zij niet toe tot de cryptomarkt?

De beschikbare handelsplatforms

De beschikbare handelsplatforms (bijv. Binance, Bithumb, Coinbase Prime, Gemini, et. al.) bieden niet de wereldwijde liquiditeit, wereldwijde prijsontdekking en wereldwijde handelsuitvoering die institutionele handelaren nodig hebben. In plaats daarvan handelt elk platform in zijn eigen geïsoleerde markt, waardoor de liquiditeit ernstig wordt beperkt en tegelijkertijd hoge spreads, slippage en lage vulpercentages worden veroorzaakt.

Wanneer er een wereldwijd platform ontstaat met institutionele kracht, wereldwijde liquiditeit, wereldwijde prijsontdekking en wereldwijde uitvoeringsmogelijkheden dan zullen institutionele en professionele handelaren naar verwachting toetreden in de Bitcoin handel. Hierdoor zal het wereldwijde handelsvolume aanzienlijk toenemen. Als gevolg zal de liquiditeit nog meer toenemen en wordt de institutionele handel in cryptovaluta nog aantrekkelijker.

Bitvavo crypto

Om de platformvereisten te begrijpen moeten eerst de soorten handelsstrategieën worden begrepen die professionals nastreven.

Strategieën van professionele handelaren

Professionele handelaren hebben toegang nodig tot de volledige wereldwijde markt voor zowel liquiditeit als prijsontdekking. Stel je een wereld voor waarin AAPL werd verhandeld op meer dan 300 verschillende, geïsoleerde beurzen – elk met slechts één fiat-AAPL-handelspaar (bijv. USD-AAPL, EUR-AAPL, KRW-AAPL, enz.). Dat is de wereldwijde cryptocurrency handelswereld van vandaag.

Laten we enkele van de brede professionele handelsstrategieën en hun uitvoeringsvereisten verkennen. Veel institutionele handelaren op traditionele, zeer liquide kapitaalmarkten maken regelmatig gebruik van één of meer van de volgende strategieën: paren, momentum, gemiddelde omkering, lang/kort, swing handel, slimme routering, algo-strategieën of scalping. Elk van deze strategieën exploiteert op de één of andere manier de marktinefficiënties. De Bitcoin, maar ook de gehele cryptocurrency handelsmarkt, zit boordevol inefficiënties.

Om dit te begrijpen kunnen we eens gaan kijken naar een paar specifieke strategieën. Neem bijvoorbeeld de Algo-strategieën. In hun meest eenvoudige vormen kopen handelaren tegelijkertijd een cryptocurrency-activum op de ene exchange en verkopen deze op een andere. Hieronder leggen we uit waarom dergelijke mogelijkheden er in overvloed zijn in cryptocurrency.

Een andere veelgebruikte vorm van strategie zijn de lange/kort strategieën. Deze omvatten het lang kopen van ondergewaardeerde activa en het kort verkopen van overgewaardeerde activa. Bijvoorbeeld, het kopen van ondergewaardeerde BTC lang op Coinbase en het verkopen van overgewaardeerde BTC short op Huobi.

Helaas heeft de cryptocurrency-handelsmarkt, hoewel lang op arbitragemogelijkheden, een tekort aan de tools die nodig zijn om deze strategieën goed uit te kunnen voeren.

Er moet een betere manier zijn

Er is niet veel mentale verbeelding nodig om je een wereld voor te stellen waarin institutionele handelaren niet alleen de capaciteiten kunnen krijgen die ze nodig hebben, maar waarin zij ook de operationele en technische zaken op orde hebben. We hebben het keer op keer gezien in e-commerce en zelfs in banenjachtwebsites – platforms die andere sites afspeuren naar banen en productprijzen, met één geconsolideerde marktplaats.

In de cryptocurrency handelswereld zou het betekenen dat een veelheid aan orderboeken via één set API’s in één genormaliseerde gegevens feed wordt samengebracht, met handel via één interface of platform.

Dit klinkt natuurlijk als een eenvoudige ontwikkeling. Echter, in verband met de verschillende blockchains en beveiligingsnetwerken op de cryptomarkt is het maken van een centrale marktplaats voor cryptovaluta nog niet zo eenvoudig. Geen enkel platform tot nu toe:

  • Biedt wereldwijde prijsdetectie en -uitvoering in verschillende landen
  • Levert de beste wereldwijde prijs in één lokale valuta
  • Aggregaat wereldwijde liquiditeit
  • Maakt directe toegang tot meerdere uitwisselingen wereldwijd mogelijk
  • Biedt wereldwijde handel via één account
  • Levert één genormaliseerde marktgegevens feed

De groei van de institutionele handel, vooral op wereldschaal, zal pas serieus beginnen als deze belangrijke vereisten zijn aangepakt. Vervolgens kunnen professionele Bitcoin handelaren eindelijk van de zijlijn naar een echt, wereldwijd handelsveld gaan.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected