Eenvoudig cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Wallets

Investeren in cryptocurrencies is één ding. Het spreekt echter voor zich dat je ook over de mogelijkheid moet beschikken om je tokens op een bepaalde manier op te slaan. Dit kan gebeuren door middel van een zogenaamde ‘wallet’. Cryptocurrency wallets zijn beschikbaar in verschillende vormen. Elk type wallet beschikt over diens eigen voor- en nadelen. Omwille van deze reden is het goed om als (potentiële) investeerder altijd voor jezelf uit te maken welke van de beschikbare wallets nu voor jouw situatie precies het interessantst is. Kies je bijvoorbeeld voor een gewone online wallet of geef je er toch de voorkeur aan om te investeren in een hardware wallet? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Online wallet

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt voor wat een cryptocurrency wallet betreft is terug te vinden onder de vorm van een online wallet. Het gaat hierbij om een wallet die altijd en overal via het internet bereikbaar is. In eerste instantie lijkt dit natuurlijk fantastisch. Als eigenaar van de tokens heb je er namelijk altijd en overal toegang toe. Dat lijkt op het eerste zicht inderdaad zeer interessant, maar op deze manier wordt je portefeuille wel blootgesteld aan allerhande risico’s. Het feit dat jij altijd en overal over de mogelijkheid beschikt om je tokens te benaderen zorgt er namelijk ook voor dat derden dit kunnen doen. Zij hebben echter waarschijnlijk minder goede bedoelingen waardoor dit toch een extra risico met zich meebrengt. Daar komt ook nog eens bij dat een online wallet steeds wordt beheerd door een derde partij. Je hebt je private key dan ook eerder zelden zelf in handen. Voor beginnende investeerders in cryptocurrencies is een online wallet wel het meest toegankelijk.

Software wallet

Een tweede type wallet waar je gebruik van kan maken voor het opslaan van je cryptocurrencies is een ‘software wallet’. Het gaat hierbij zoals de naam reeds laat vermoeden om een wallet die als software op je computer of laptop kan worden geïnstalleerd. Een software wallet kan tegenwoordig ook voorkomen onder de vorm van een mobiele applicatie welke op je smartphone of tablet kan worden geïnstalleerd. Een software wallet is erg populair, maar ook hier zijn bepaalde nadelen aan verbonden. Zo is het mogelijk dat je de wallet gaat installeren op een systeem welke is geïnfecteerd met bijvoorbeeld een virus of spyware. In dit geval is het mogelijk dat je private keys gestolen worden waardoor een hacker er mogelijks met je tokens vandoor kan gaan. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om een software wallet bij voorkeur op een vers geïnstalleerd systeem te plaatsen.

Een tweede, niet onbelangrijke reden waarom veel mensen er voor kiezen om gebruik te maken van een software wallet is omdat ze op deze manier bepaalde coins kunnen ‘staken’. Het staken van coins zorgt er voor dat de wallet open gehouden dient te worden waardoor deze een bijdrage levert aan het netwerk van de coin in kwestie. Als beloning voor het open houden van de wallet ontvang je dan als eigenaar van de tokens een bepaalde hoeveelheid extra coins. Op deze manier kan je, je portefeuille met cryptocurrencies stelselmatig uitbreiden zonder dat je daarvoor extra fiat-geld dient te investeren.

Hardware wallet

In het bijzonder mensen die er aan denken om te investeren in cryptocurrencies voor de lange(re) termijn kunnen er eveneens voor kiezen om voor het opslaan van hun tokens te kijken in de richting van een zogenaamde hardware wallet. Het gaat hierbij om een speciaal systeem welke specifiek werd ontwikkeld voor het opslaan van de tokens los van het internet. Door je tokens op te slaan op een hardware wallet beschik je zelf over de private key waardoor je in principe nooit afhankelijk bent van een derde partij. Dit geldt zelfs voor de ontwikkelaar van de hardware wallet in kwestie. In principe wordt er namelijk altijd gebruik gemaakt van een speciaal systeem waarbij je eventueel zelfs over de mogelijkheid beschikt om je tokens als het ware te reclaimen op een andere hardware wallet. Mocht er dus met andere woorden ooit iets met jouw exemplaar gebeuren, dan ben je, je tokens niet noodzakelijk kwijt. Hou er wel rekening mee dat je de recovery words dan niet bij de hardware wallet zelf gaat bewaren. Krijgt iemand deze in handen? Dan ben je, je portefeuille met cryptocurrencies waarschijnlijk voor altijd kwijt. Een hardware wallet is uiteraard vooral interessant voor mensen die voor de langere termijn in cryptocurrencies willen investeren en niet voor daghandelaars.

Paper wallet

Een vierde mogelijkheid waarover je beschikt is de zogenaamde ‘paper wallet’. Zoals de naam van deze wallet reeds laat vermoeden wordt er in deze situatie voor gekozen om je public & private key af te drukken op een papier. Dit is potentieel interessant omdat een paper wallet een vorm van ‘cold storage’ is. Dit betekent dat alle data met betrekking tot jouw tokens offline wordt opgeslagen. Hierdoor is ze volledig beschermd tegen aanvallen van hackers. Bovendien is het ook nog eens zo dat je er op deze manier voor zorgt dat niemand anders het beheer heeft over jouw keys. Jij bent als eigenaar van de paper wallet de enige die verantwoordelijk is voor de inhoud er van. Hou er wel rekening mee dat een paper wallet niet alleen maar voordelen met zich mee brengt. Raak je de paper wallet kwijt of is er bijvoorbeeld een brand in je woning die de paper wallet vernielt? Dan ben je, je coins voor altijd kwijt.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 6.810,90 1.56%
ethereum
Ethereum (ETH) 134,15 0.56%
monero
Monero (XMR) 49,02 0.16%
ripple
XRP (XRP) 0,203329 1.01%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 193,06 0.71%
iota
IOTA (MIOTA) 0,186596 1.47%
dash
Dash (DASH) 47,02 1.17%
stellar
Stellar (XLM) 0,050272 0.42%
cardano
Cardano (ADA) 0,034914 2.56%
neo
NEO (NEO) 8,26 4.55%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 3,51 0.48%
qtum
Qtum (QTUM) 1,58 1.51%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,677883 1.29%
eos
EOS (EOS) 2,48 1.21%
tron
TRON (TRX) 0,013198 0.04%
verge
Verge (XVG) 0,004162 4.83%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001353 0.20%
golem
Golem (GNT) 0,033803 6.89%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer