• 5 - Waardering

Ledger Blue review

Veel mensen kiezen er voor om in te stappen in crypto voor de langere termijn. Dat is uiteraard perfect mogelijk. Alleen dient er in dit geval wel rekening mee te worden gehouden dat je gebruik zal willen maken van een veilige opslagmethode voor jouw cryptocurrencies. Het gewoon bij de exchange laten staan van je tokens is natuurlijk erg eenvoudig, maar in de praktijk financieel absoluut niet interessant, in tegendeel. De kans dat het vroeg of laat fout gaat waardoor (een deel van) jouw tokens komen te verdwijnen is namelijk bijzonder groot. Gelukkig kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een hardware wallet zoals de Ledger Blue. Op deze manier kan je er namelijk altijd zeker van zijn dat jouw portefeuille met cryptocurrencies op de best mogelijke manier wordt beschermd! Wij stellen deze toch wel bijzondere hardware wallet van het Franse Ledger graag op deze pagina aan je voor!

Veiligheid

Betrouwbaarheid

Pros
  • De Ledger Blue kan perfect als stand-alone systeem worden gebruikt
  • Aanwezigheid van zowel bluetooth als USB-connectiviteit;
  • Groot kleuren touchscreen tilt gebruiksvriendelijkheid naar een nog hoger niveau;
  • Uitstekende beveiliging van jouw portefeuille met cryptocurrencies;
  • Prima wisselwerking met Ledger Live
  • Mogelijkheid om tot 11 verschillende applicaties tegelijkertijd op te slaan
Cons
  • Bluetooth connectie met smartphone of tablet heeft een potentieel veiligheidsrisico

Al jouw favoriete cryptocurrencies op één toestel

In eerste instantie spreekt het voor zich dat de Ledger Blue je de mogelijkheid biedt om tal van verschillende cryptocurrencies op te slaan. Zo kan je er niet alleen voor kiezen om je Bitcoin op te slaan op dit systeem, wat bovendien ook te denken van andere grote projecten zoals met name Ethereum, Litecoin, XRP en ga zo maar door? Door gebruik te maken van de Ledger Blue hardware wallet beschik je in ieder geval over een centraal systeem om al jouw favoriete cryptocurrencies op een veilige manier op, op te slaan. In totaal is het mogelijk om tot wel 30 verschillende cryptocurrencies op deze hardware wallet te installeren. Dat is niet mis!

Ondanks het feit dat er een groot aantal verschillende cryptocurrencies op dit systeem geïnstalleerd kunnen worden is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet alleen op hetzelfde moment geïnstalleerd kunnen zijn. Het is mogelijk om tot maximaal 11 verschillende applicaties tegelijkertijd te draaien op de Ledger Blue. Het tijdelijk verwijderen van wallet applicaties zorgt er uiteraard niet voor dat de tokens die je in de applicatie hebt opgeslagen verloren gaan. Deze staan immers gewoon veilig op de blockchain.

Uitgerust met een groot kleuren touchscreen

Wat meteen opvalt bij het bekijken van de Ledger Blue hardware wallet is natuurlijk dat ze is uitgerust met een groot en mooie kleuren touchscreen. Deze zorgt er voor dat de gebruiksvriendelijkheid van het systeem zo mogelijks nog beter is in vergelijking met de concurrentie. De Ledger Nano S beschikt bijvoorbeeld slechts over een zeer klein beeldschermpje waar uitsluitend de hoogst noodzakelijke informatie op verschijnt. Het grotere beeldscherm van de Ledger Blue is echter in de praktijk een absolute vereiste. Dit niet in het minst omdat ze uiteraard in vergelijking met bijvoorbeeld de Ledger Nano S wel degelijk gebruikt kan worden als stand alone toestel. Je hebt dus met andere woorden geen nood aan een computer of laptop of een ander mobiel toestel.

De connectiviteit van de Ledger Blue

Opvallend is ook dat het mogelijk is om de Ledger Blue op verschillende manieren te verbinden met een ander toestel. Daar waar bijvoorbeeld de Ledger Nano S uitsluitend kan worden verbonden via USB geldt dat niet voor deze Ledger Blue. Je beschikt bij het aankopen van deze hardware wallet dan ook steeds over de mogelijkheid om ze te verbinden door middel van bluetooth 4.1 evenals USB 2.0. Daarnaast is er ook een NFC interface aanwezig. Dit maakt de Ledger Blue een stukje veelzijdiger in vergelijking met de voordeligere Ledger Nano S. De ondersteuning voor bluetooth is evenwel ook aanwezig bij de Ledger Nano X.

Wisselwerking met de Ledger Live applicatie

Indien je er voor kiest om over te gaan tot het aankopen van de Ledger Blue zal je kunnen rekenen op de interessante wisselwerking die plaatsvindt met de Leger Live mobiele app. Op deze manier is het niet alleen mogelijk om zeer eenvoudig je actuele balansen te controleren, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat ook het versturen evenals ontvangen van allerhande verschillende cryptocurrencies kinderspel wordt.

Hoe gebruiksvriendelijk is de Ledger Blue?

Op het ogenblik dat je er aan denkt om één van de verschillende hardware wallets in huis te halen welke op de markt zijn terug te vinden spreekt het voor zich dat je daarbij ook altijd rekening zal willen houden met het gebruiksvriendelijke karakter waar de toestellen over beschikken. De uitgebreidere en professionelere interface waar de Ledger Blue over beschikt doet bij veel mensen de vraag ontstaan of deze wel gebruiksvriendelijk is. Dat is ze absoluut. Niet alleen werd er voor gekozen om de interface zo overzichtelijk mogelijk te houden, daarnaast is er ook nog eens de aanwezigheid van het grote kleuren touchscreen. Het mag dan ook duidelijk zijn, Ledger heeft er absoluut alles aan gedaan om er voor te zorgen dat haar hardware wallet over een zo gebruiksvriendelijk mogelijk karakter is komen te beschikken.

Het installeren van de Ledger Blue

De installatie van een Ledger hardware wallet is in principe altijd een plezier. Dat geldt ook voor deze geavanceerdere Ledger Blue. Het installeren van dit systeem heeft in principe niet zoveel voeten in de aarde. Wel is het belangrijk om stil te blijven staan bij de verschillende veiligheid gerelateerde aspecten waarmee je tijdens de installatie in aanraking komt. Het gaat hierbij specifiek om:

1. Het kiezen van een pincode voor je toestel;
2. Het opschrijven van de 24 zeer belangrijke security woorden;

In het bijzonder de 24 security woorden die er aan je worden aangegeven tijdens de installatie van het toestel zijn bijzonder belangrijk. Op het ogenblik dat er een probleem is met je systeem of ze bijvoorbeeld verloren gaat of wordt gestolen zijn het deze woorden die je terug toegang kunnen verschaffen tot jouw portefeuille met cryptocurrencies. Zorg er dan ook zeker voor dat je deze security woorden correct en in de juiste volgorde opschrijft. Doe je dat niet en gebeurt er iets met je Ledger Blue? Dan zijn je tokens onherroepelijk verloren.

De voordelen van de Ledger Blue

Ben jij ook geïnteresseerd in het aankopen van de Ledger Blue? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je op tal van interessante voordelen kan rekenen. Wij hebben deze verschillende voordelen alvast even speciaal voor jou in een handig overzicht geplaatst.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.368,88 1.17%
ethereum
Ethereum (ETH) 170,46 1.89%
monero
Monero (XMR) 58,61 1.33%
ripple
XRP (XRP) 0,268232 1.37%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 267,53 2.77%
iota
IOTA (MIOTA) 0,247559 2.47%
dash
Dash (DASH) 66,37 1.26%
stellar
Stellar (XLM) 0,067451 7.65%
cardano
Cardano (ADA) 0,039293 3.06%
neo
NEO (NEO) 9,84 3.08%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 4,63 0.03%
qtum
Qtum (QTUM) 2,00 4.48%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,889464 8.86%
eos
EOS (EOS) 3,19 3.09%
tron
TRON (TRX) 0,017709 2.54%
verge
Verge (XVG) 0,003619 0.97%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001872 0.91%
golem
Golem (GNT) 0,041573 0.15%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer