Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Belgische FSMA gaat cryptocurrency exchange diensten reguleren Leestijd: 2 minuten

De FSMA van België legt een nieuwe regel op. Dat maakt de regelgevende instantie recent bekend. Crypto exchanges en wallets moeten zich registreren binnen een scherpe deadline.

Bitvavo crypto

7 voorwaarden

Volgens de regels van de FSMA moeten crypto dienstverleners voldoen aan 7 voorwaarden. Ze moeten in elk geval een vennootschap zijn met een minimumkapitaal van € 50.000.

De regel gaat in per 1 mei. Rechtspersonen en entiteiten die crypto exchange diensten of wallets aanbieden moeten zich vooraf registreren. Dat maakt de Belgische FSMA bekend.

Ook voor actieve bedrijven

De regel geldt ook voor de crypto bedrijven die al actief zijn vóór de officiële aankondiging. Zij zijn wettelijk verplicht om de FSMA op de hoogte te stellen van hun activiteiten.

Bitvavo crypto

Daarvoor hebben de bedrijven 2 maanden de tijd. De financiële regelgevende instantie moet in elk geval vóór 1 juli worden geïnformeerd. 

Daarnaast krijgen bestaande bedrijven 4 maanden de tijd gekregen om zich als een gereguleerde onderneming te registreren. Dat kan tot 1 september bij de toezichthouder.

Behandeling in 3 maanden

Cryptocurrency dienstverleners moeten aan 7 voorwaarden voldoen. Daarmee kunnen zij een actieve registratie bij de FSMA behouden. De FSMA geeft aan dat het de registratie aanvragen binnen 3 maanden behandeld.

Daarvoor moet het bedrijf wel alle vereiste informatie verstrekken. Bij een succesvolle registratie ontvangen de bedrijven een registratienummer. Deze wordt gebruikt voor alle interacties tussen de FSMA en het bedrijf.

België is pro crypto

De pro crypto houding van België is al vanaf begin dit jaar duidelijk. Het Brusselse parlementslid Christophe De Beukelaer zet als eerste politicus zijn salaris om in Bitcoin.

Eerder al kondigt Beukelaer aan het crypto handelsplatform Bit4You te gebruiken. Dit om zijn maandsalaris van € 5.500 om te zetten in de koningsmunt.

Tijdens de onthulling deelt Beukelaer zijn intenties. Hij wil andere politici in de regio inspireren om de groeiende crypto economie te ondersteunen.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected