Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Wat betekenen Bitcoin en Ethereum na 24 september voordat kwartaal 3 van 2021 eindigt? Leestijd: 2 minuten

Over een aantal dagen luidt de financiële sector collectief het einde van het 3e kwartaal 2021 in. Dat terwijl de markt op dit moment niét wispelturiger kon zijn. De prijzen slagen er niet in om weerstand te breken. Met een gespannen sfeer en onzekerheid als gevolg.

Bitvavo crypto

Boven hun directe steun van $42.000 en $3000, hebben Bitcoin en Ethereum een prijs consolidatie weten te bereiken. Toch zou dit op korte termijn op de proef gesteld kunnen worden. Rekening houdend met dit scenario, nadert er 24 september een andere belangrijke expiratiedatum.De datum is belangrijk voor zowel Bitcoin als Ethereum en zou zelfs de trend richting kwartaal 4 van 2021 kunnen gaan bepalen. 

Expiraties met een nettowaarde van $3,2 miljard

Volgens de statistieken naderen 73.7 duizend Bitcoin-opties in Open Interest hun expiratie op 24 september 2021. Nu ook al bekend als één van de grootste expiraties in 2021, temeer omdat de netto waarde neerkomt op een slordige $3,2 miljard. 

Voor wat betreft Ethereum gaat het om 492 duizend opties die op 24 september hun vervaldag bereiken. Deze hebben een nettowaarde van op dit moment $1.5 miljard. De belangrijkste overeenkomsten tussen Bitcoin en Ethereum opties, is dat een overgroot deel kan worden aangemerkt als Call Buys. Dat houdt in dat wanneer hogere doelen niet worden gehaald, er veel contracten ongeldig zullen worden verklaard.

Bitvavo crypto

Ethereum op $3000 is een tegenvaller voor de meeste contracten

De implicaties op een stilstaande markt kunnen een behoorlijke impact hebben. Een doel dat niet wordt behaald kan namelijk na de expiratie een tijdelijke prijsdaling tot gevolg hebben. Dat geldt voor zowel Bitcoin als Ethereum. Gezien de Bitcoin nog steeds boven de $44.000 bleef, bleven ook de opties in het groen.

Ethereum staat op $3000. Een behoorlijke tegenvaller voor de meerderheid van de contracten. Dit betekent op 24 september namelijk uitoefenprijzen die kunnen variëren van $3300 tot $3400. 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected