Crypto nieuws

Is Bitcoin pre-halving voorbij? 52K BTC verzameld op zondag alleen

Femke Wassink

2024-03-26

Leestijd: 2 minuten

*

Is de pre-halving van Bitcoin voorbij? De BTC prijzen zijn hersteld. Op 25 maart is er $71.000 terug geclaimd in de handel.

Eén van de grootste accumulatie dagen

De pre-halving terugtrekking van Bitcoin is mogelijk al voorbij. Dit na één van de grootste accumulatie dagen in jaren. Hierbij heroverde Bitcoin het prijsniveau van $71.000.

Op 25 maart meldde Santiment dat Bitcoin handelaren verraste met een herstel. Dat terwijl "belangrijke stakeholders" een enorme accumulatie dag hadden tijdens het weekend.

"Sharks en whales"

Wallets, die het bedrijf "sharks en whales" noemt, met tussen de 10 en 10.000 munten, verzamelden op 24 maart 51.959 munten ter waarde van rond de $3,4 miljard.

Santiment voegde toe dat dit neerkomt op 0,263% van de hele momenteel beschikbare voorraad die op één dag is verzameld.

Bitcoin halvering nadert

De Bitcoin-halvering nadert over ongeveer 3 weken of rond 19 april. Santiment merkte op dat het niet verrassend zou zijn om deze wallets te zien doorgroeien.

Het bedrijf zegt dat dit kan resulteren in een positieve impact op de marktkapitalisaties in de hele crypto sector. Toch waren analisten bezorgd over de pre-halving terugtrekking.

Zij gaan ervan uit dat de geschiedenis zou rijmen met vorige marktcycli. BTC daalde slechts 17% van zijn all-time high op 14 maart van $73.738 naar $61.494 op 20 maart.

Mogelijk gelijk aan pre-halving 2020

Rekt Capital zei dat als dit het einde van de pre-halving terugtrekking markeert, Bitcoin bijna gelijk zal zijn aan de pre-halving terugtrekking van 2020. In een reactie zegt hij:

"Bitcoin trok -18% terug in deze cyclus terwijl BTC iets meer dan -19% terugtrok in 2020."

De analist had eerder voorspeld dat deze pre-halving terugtrekking "waarschijnlijker aan de minder diepe kant zou zijn dan aan de diepere kant."

Hij zei ook dat deze mogelijk veel korter zou zijn dan historisch gezien het geval is geweest.

Verkoop intensiveerde na sluiting Amerikaanse markt

Kaiko onthulde dat na een analyse van koop- en verkooporders na de dip van vorige week, "de verkoop intensiveerde na sluiting van de Amerikaanse markt."

Kaiko concludeerde dat "liquiditeit in de crypto markt niet alleen gefragmenteerd is over beurzen, maar ook over handelsparen."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.