Crypto nieuws

Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

Redactie

2024-03-01

Leestijd: 2 minuten

*

Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

Recordhoogte Deribit

Dagelijkse handelsvolumes voor crypto derivaten zijn deze week gestegen. Zoals opties en futures. Daarbij werden recordhoogtes bereikt op een aantal exchanges.

Crypto derivaten exchange Deribit meldde op 29 februari dat het 24-uurs handelsvolume een recordhoogte van $12,4 miljard bereikte op die dag.

Daarnaast zegt Deribit dat de openstaande interesse de $29 miljard is gepasseerd. Dit omvat de derivaten contracten die nog moet worden gesloten of afgewikkeld.

Een derde record voor Deribit was het klant-vermogen. Deze bereikte volgens de crypto derivaten exchange de $4 miljard bereikte.

Op één dag beste dag ooit voor Coinbase

Op 1 maart laat Coinbase Institutional weten dat zijn door de Verenigde Staten gereguleerde futures exchange zijn op één na beste dag ooit had.

De dag had een notionele volume van $380 miljoen verhandeld in Bitcoin en Ether contracten over een recordaantal van 850 unieke eindgebruikers op 29 februari.

Historisch hoog handelsvolume Greeks Live

Het professionele handelshulpmiddel voor optiehandelaren The Greeks Live meldde ook een historisch 24-uurs hoog handelsvolume van opties. Deze was goed voor $620 miljoen.

Greeks Live merkte ook op dat Amerikaanse spot Bitcoin ETF's de spot bullish market aandreven. Die zag deze week recordvolumes terwijl de BTC prijs opliep tot $64.000.

De volumes van optieposities stijgen echter bescheiden aldus het platform. Het voegde eraan toe dat "solide instromen zorgen voor een zeer gezonde marktstructuur."

Solide instromen

Elke vrijdag is de vervaldag voor crypto opties. Deribit rapporteerde dat er rond 32.000 BTC opties vervallen op 1 maart. Deze hebben een notionele waarde van $1,9 miljard.

Daarnaast zullen ongeveer 235.000 ETH optiecontracten vervallen. Deze omvatten een notionele waarde van $793 miljoen. Spot Bitcoin ETF's hadden ook een solide week.

Deze noteerden verschillende record handelsvolume dagen van meer dan $2 miljard.

Wel uitstroom voor Grayscale

Een uitstroom van bijna $600 miljoen uit Grayscale's ETF op 29 februari zorgde ervoor dat de netto instroom voor alle 10 ETF's daalde naar $93,8 miljoen. Het laagste sinds 6 februari.

Op 29 februari bedroeg de netto instroom naar BlackRock's Bitcoin fonds $604 miljoen. Dat is meer dan de uitstromen van Grayscale en meer instroom dan alle andere ETF's samen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.