Crypto nieuws

Pectra upgrade Ethereum maakt gewone wallets "slim" en verbetert gebruikerservaring

Redactie

2024-04-12

Leestijd: 2 minuten

*

Gewone wallets "slim maken en de gebruikerservaring verbeteren. Dat is wat de Pectra upgrade van Ethereum belooft te doen. De update staat gepland voor eind 2024.

Upgrade eind 2024 begin 2025

Ethereum staat op het punt om een nieuwe upgrade te ontvangen met de naam Pectra. De upgrade staat gepland voor eind 2024 of begin 2025.

Deze upgrade belooft een game-changer te zijn en zal de manier waarop we denken over wallets veranderen. Het Ethereum Improvement Proposal 3074 is onlangs goedgekeurd.

EIP 3074

EIP 3074 is een slim stukje technologie dat gewone crypto wallets de mogelijkheid geeft om te functioneren als slimme contracten. Normale wallets krijgen contract functionaliteiten.

Eén van de mooiste functies van EIP-3074 is dat het transactiebundeling mogelijk maakt. Dit betekent dat gebruikers slechts één keer ondertekenen voor meerdere transacties.

Ook introduceert het gesponsorde transacties waarbij een wallet middelen kan delegeren voor gebruik door een ander. Dit is vergelijkbaar met de account abstractie in ERC-4337.

Ook mogelijke veiligheidsrisico's

Zoals met elke upgrade zijn er ook zorgen. Een ontwikkelaar van DefiLlama zegt dat het met EIP-3074 mogelijk wordt om een adres leeg te maken met één slechte handtekening.

Dit benadrukt het belang van digitale veiligheid. Ondanks deze zorgen benadrukken experts dat veiligheidsrisico's altijd aanwezig zullen zijn. Dat zegt Harrison Leggio van Gaslite.

Het is aan de gebruiker om slim en voorzichtig om te gaan met digitale activa.

Activa opslaan in non-Ethereum wallet

Een andere interessante toepassing van EIP-3074 is dat het gebruikers in staat stelt activa op te slaan in een wallet die geen Ether bevat. Dat zegt software-engineer Laurence Day.

Dit opent mogelijkheden voor het beheren van digitaal vermogen. Volgens een anonieme Web3 adviseur voegt EIP-3074 2 nieuwe bedieningsinstructies toe aan wallets.

Dit zijn AUTH en AUTHCALL. Daardoor functioneren de wallets als slimme contracten. De Pectra upgrade volgt op de Dencun update die de transactiekosten van layer-2 verlaagde.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.