Crypto nieuws

Vraag naar Bitcoin in Argentinië bereikt hoogste punt in bijna 2 jaar

Femke Wassink

2024-03-23

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin blijft in trek bij Argentijnen. De Argentijnse peso of ARS heeft in het afgelopen jaar 4 keer zoveel aan waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Van 0,0049 USD naar 0,0012 USD

De wisselkoers daalde van 0,0049 USD per ARS in maart 2023 naar 0,0012 USD op dit moment. De Argentijnen willen hun geld beschermen tegen de aanhoudende devaluatie.

Dat heeft ertoe geleid dat het land recentelijk de hoogste vraag naar Bitcoin in 20 maanden heeft genoteerd. In de eerste week van maart kochten veel Argentijnen Bitcoin.

Crypto exchange Lemon Cash toonde aan dat het om bijna 35.000 Argentijnse klanten ging. Dit is het dubbele van het wekelijkse gemiddelde vergeleken met het jaar 2023.

Voortdurende daling nationale munt

In de afgelopen 12 maanden is de waarde van de ARS ten opzichte van de Amerikaanse dollar 4 keer zo laag geworden. De munt daalde van 0,0049 USD per ARS in maart 2023 naar 0,0012 USD op dit moment. Niet alleen Lemon Cash zag een toename in de vraag.

Ook andere grote exchanges in Argentinië rapporteerden vergelijkbare trends. Zoals Ripio en Belo. Volgens CEO Beaudroi daalde de aankoop van stablecoins van 70% naar 60%.

Dit omdat de recente prijsstijging van Bitcoin meer interesse wekte. Manuel Beaudroi zegt:

"De gebruiker koopt Bitcoin als ze zien dat de munt stijgt. Stablecoin is pragmatischer en wordt vaak gebruikt wordt voor transactiedoeleinden voor buitenlandse betalingen."

Tienvoudige toename Bitcoin en Ether

De CEO van Beloj beweerde ook dat het bedrijf een "tienvoudige" toename heeft gezien in het volume van Bitcoin en Ether in 2024. Dat vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Data suggereert echter dat er nog steeds interesse is in stablecoins. Dit aangezien Argentijnen er mogelijk voor kiezen om deze niet via de bekende exchanges aan te schaffen.

Het is ook bekend geworden dat Argentijnen zwarte markt exchanges gebruiken om USD stablecoins te kopen. Deze staan lokaal bekend als "crypto grotten."

Dit doen ze in een poging om strenge controles en de stijgende inflatie te ontvluchten.

Crypto onder voorwaarden toegestaan

Ondertussen wint het gebruik van digitale valuta voor specifieke transacties langzaam terrein in het land. Minister van buitenlandse zaken en internationale handel Diana Mondino, zei in december 2023 dat een decreet Bitcoin en crypto onder voorwaarden toestaat.

Het decreet moet dan gericht zijn op economische hervorming en deregulering.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.