Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Breaking! Do Kwon stelt heropleving Terra voor en een compensatie Leestijd: 2 minuten

Do Kwon doet een voorstel om het Terra ecosysteem in stand te houden. Dat doet de Terraform Labs oprichter na de dodelijke val van UST en de Terra Luna tokens. 

Bitvavo crypto

Opnieuw samenstellen

In een bericht op het onderzoeksforum van Terra laat Do Kwon het volgende weten:

“De Terra gemeenschap moet de keten opnieuw samenstellen. Dit om de gemeenschap en het ontwikkelaars ecosysteem te behouden.” 

Zijn voorstel is een reactie op de validatie groepen. Deze bespreken de mogelijkheid van een forking van de Terra keten. 

Bitvavo crypto

Compensatie voor UST en LUNA houders

De forking van de Terra keten houdt onder meer het compenseren van de UST en LUNA houders in. Zij hebben hun bezittingen niet kunnen verkopen tijdens de dramatische ineenstorting van de prijs.

Kwon stelt voor dat de validators het eigendom van het netwerk terugzetten naar 1 miljard tokens. Deze worden verdeeld onder LUNA en UST houders. 

Verdeling

De tokens zijn ook bedoeld voor een gemeenschappelijke pool. Dit om de toekomstige ontwikkeling te kunnen financieren. 40% van de nieuw gedistribueerde tokens gaan naar LUNA houders.

Zij hebben de activa in het bezit voor de depegging. Nog eens 40% gaat naar de UST houders op een pro rata basis. 10% wordt toegewezen aan LUNA houders die hun activiteiten hebben stopgezet.

Stablecoin model aangetast

Kwon kan niet zeggen of de UST ooit wordt geherwaardeerd naar de Amerikaanse dollar. Hij zegt dat dit waarschijnlijk geen verschil maakt.

Zeker gezien de massale liquiditeit gebeurtenissen in het Terra ecosysteem deze week. Het vertrouwen in het stablecoin model is daarmee voorgoed aangetast. 

Kwon laat in een reactie weten:

“Zelfs als zou de koppeling herstelt worden nadat de laatste marginale kopers en verkopers hebben gecapituleerd. Dan nog zijn de houders van Luna zo ernstig geliquideerd dat het ons aan het ecosysteem zal ontbreken om weer van voren af aan te moeten beginnen.”

UST naar dieptepunt van $0,13

Op het hoogtepunt in april bedraagt de market cap van LUNA meer dan $41 miljard. De waarde van Terra UST piekt op $19 miljard. Na het verlies van de dollar pariteit crasht UST tot een dieptepunt.

Deze bedraagt op vrijdag $0,13. Er is geen manier om de waarde van de blockchain volledig te herstellen. Toch zegt Kwon dat het herverdeling plan de schuldhouders moet compenseren.

Het voorstel van Kwon is 2 dagen na het plan om de UST te redden ingediend. Het plan stelde voor om de speciale trekkingsrechten pool te vergroten.

Ook zou de munt capaciteit van het protocol worden uitgebreid. Het plan valt niet in goede aarde bij de gemeenschap. De prijs van LUNA en haar zuster munten blijft namelijk kelderen. 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected