HNT Koers

Time Magazine noemde startup Helium de beste uitvinding van 2019. Helium bouwt ’s werelds eerste peer-to-peer draadloos netwerk voor het Internet of Things-apparaten en bevindt zich al in meer dan 1.000 steden in de VS. Apparaten omvatten slimme halsbanden voor huisdieren, e-scooters, medische apparaten en meer. Helium Hotspot operators worden betaald met een nieuwe cryptocurrency op basis van de Helium Blockchain.

Kennismaking met Helium

Het Helium Network is een draadloos netwerk over de lange afstand dat zowel gedistribueerd als wereldwijd is en dekking biedt voor IoT-apparaten waarvoor LoRaWAN is ingeschakeld. Het netwerk bestaat uit hotspots die de dekking van het openbare netwerk bieden en in ruil daarvoor worden gecompenseerd met Helium’s native cryptocurrency: HNT. Het netwerk is ook geïntegreerd met de Helium blockchain om de stimulans te bieden voor het runnen van Hotspots.

Bitvavo crypto

Na een bestaan van slechts 2 jaar hebben het Helium-netwerk en de bijbehorende blockchain al meer dan 25.000 wereldwijde hotspots, waardoor Helium het grootste LoRaWAN-netwerk ter wereld is.

Er is een point-to-multipoint protocol dat behoort tot een netwerk genaamd LoRaWAN. Dit netwerk maakt gebruik van Semtech’s LoRa-modulatieschema. Wanneer we dit netwerk bekijken zien we dat het gaat om meer dan alleen de radiogolven. De communicatie tussen radiogolven en de LoRaWAN-gateways is van belang om dingen te doen zoals encryptie en identificatie. Daarnaast heeft het een cloud component. Hiermee kunnen meerdere gateways verbinding maken.

Helium

Helium Inc. (of simpelweg Helium) werd in 2013 opgericht door Amir Haleem, Sean Carey en Shawn Fanning. Zij bouwden ’s werelds eerste peer-to-peer draadloos netwerk genaamd The People’s Network, om het verbinden van apparaten met het internet te vereenvoudigen. Het netwerk wordt aangedreven door de Helium Blockchain. Hierdoor stelt Helium iedereen in staat om te worden beloond in cryptocurrency HNT voor het worden van een netwerkoperator en het bieden van connectiviteit voor een nieuwe klasse Van Dingen (IoT) apparaten.

Bitvavo crypto

Helium Inc. lanceerde de Helium Hotspot. Dit is een nieuw apparaat dat honderden vierkante kilometers draadloze dekking biedt dankzij hun LongFi-technologie en tegelijkertijd aan HNT mining doet op de Helium Blockchain. De Helium Hotspot was voor het eerst beschikbaar in Noord-Amerika en is sindsdien uitgebreid naar Europa. Met behulp van open-source technologie hebben externe fabrikanten ook compatibele Hotspots gebouwd sinds het debuut van de originele Helium Hotspot.

De toepassing van Helium in de praktijk

Het gedecentraliseerde, open en draadloze netwerk waar we het over hebben is Helium. Dit netwerk is gebouwd op een nieuwe blockchain voor de fysieke wereld. Proof of Coverage is een nieuw soort werk waarop Helium is gebaseerd. Het is ook een nieuwe vorm van consensusalgoritme dat gebaseerd is op HoneyBadger BFT. Gegevens kunnen gerouteerd worden voor IoT apparaten met behulp van het Helium netwerk. Het gaan hier om IoT apparaten met een lager vermogen die gebruik maken van het LonFi-protocol op lange afstand.

Er zijn een paar, vrij voor de hand liggende redenen waarom mensen Helium kopen. Allereerst ondersteunen velen de technologie achter HNT-cryptocurrency, omdat het belangrijkste heliumdoel is om de communicatie tussen draadloze apparaten op het Internet of Things te verbeteren. Bovendien kan HNT-cryptocurrency vanwege de aanzienlijke prijsschommelingen een zeer goede investering zijn, zowel op korte als op lange termijn.

Of het nu gaat om het zoeken naar onafhankelijkheid van jouw activa, het verlaten van de overheidseconomie of het willen investeren in dit veelbelovende fenomeen: de aankoop van Helium (HNT) is een stap in de toekomst.

Eén van de meest opwindende dingen aan het kopen van Helium is dat iedereen waarde kan bieden aan het netwerk door de hotspot in te stellen tijdens het gebruik van de Helium blockchain. Het is zeer veilig en privé omdat de gegevens worden versleuteld van machine naar cloud. De belangrijkste technologie die in de projecten wordt gebruikt, is ook open source en maakt gebruik van open-standaarden hardware.

Veilig aankopen van HNT

Helium cryptocurrency wordt niet ondersteund door veel betrouwbare crypto-uitwisselingen. Maar Binance heeft onlangs HNT-coin vermeld als één van de beschikbare cryptocurrencies. Als je het nog niet weet: Binance is één van de meest populaire en veilige cryptocurrency uitwisselingen die de meest aangename ervaring zal garanderen.

Je kunt HNT munt direct kopen met een creditcard, een bankpas of met behulp van VISA. Op deze manier sla je ingewikkelde betalingsprocessen over en kun jij gelijk deel uitmaken van het Helium netwerk.

Andere brokers waar jij HNT kunt kopen zijn WazirX en Bilaxy. WazirX is India’s grootste cryptocurrency exchange. Ze zijn één van de meest gerenommeerde beurzen die momenteel Helium handelsmogelijkheden biedt en ze accepteren momenteel klanten over de hele wereld.

Bilaxy is een uitwisseling die is opgericht in 2018. Ze beweren dat zij prioriteit geven aan transparantie, betrouwbaarheid, kwaliteitsuitvoering en cliëntenservices. We hebben zeer beperkte kennis over deze uitwisseling en we kunnen de integriteit van de service hier niet verifiëren.

Hoe veilig jouw HNT opslaan?

In blockchain-projecten bestaan verschillende wallet-applicaties om gebruikers te helpen hun eigen privésleutels te beheren, waardoor ze transacties kunnen ondertekenen en activa kunnen overdragen.

Voor het Helium Network blijft een wallet eigenaar van Hotspots zelf, de Helium Network Tokens (HNT) en/of Data Credits (DC).

De Helium App wallets zijn veruit het makkelijkst te gebruiken. Het kan worden gedownload voor iOS- of Android-telefoons en biedt eenvoudige koppeling en installatie met Hotspots.

Over het algemeen richt deze wallet zich op mensen die HNT willen verzenden of ontvangen of hotspots willen beheren. Andere activiteiten, zoals het beheren van eindapparaten en OE’s (d.w.z. gebruikers van het netwerk) zijn over het algemeen het meest geschikt voor de opdrachtregelportemonnee.

De Helium Command Line Interface (CLI) wallet is het meest flexibel, maar vereist ook meer technische kennis. Als zodanig is het geschikt voor alle soorten transacties, maar vereist het meer voorzichtigheid namens zijn gebruikers.

De Helium Ledger Wallet is een applicatie die draait op de Ledger Hardware wallet. De Ledger Hardware wallet is de veiligste manier om het Helium Network Token (HNT) te verzenden en te ontvangen, maar ondersteunt momenteel geen andere transacties.

Conclusie

Helium en andere soortgelijke cryptocurrencies kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Omdat het echter een cryptocurrency is, kan het voornamelijk worden gebruikt om snelle, veilige en privétransacties te garanderen. Dit betekent dat jouw privégegevens beschermd blijven en niet beschikbaar zijn voor externe instellingen (omdat die er gewoon niet zijn).

Het systeem erachter is erg open, zodat eindgebruikers of bedrijven de Helium Hotspots kunnen kopen en zelf kunnen bedienen. Elke operator van een Helium Hotspot bouwt zo het netwerk en bezit de bijbehorende nodes zelf. Het Helium-netwerk is dus een samenstelling van veel individuen en wordt daarom ook wel People’s Network genoemd

No coins selected