SHIB Koers

In 2013 werd een bepaalde hondensoort ineens erg populair. Dat gold ook voor de zogenaamde Doge Meme die bestond uit een plaatje van een Shiba Inu met wat tekst eromheen. Vanwege de enorme populariteit werd er een cryptomunt van gemaakt, Dogecoin. Wat niemand verwachtte is dat deze munt enorm veel waard zou worden. Dit succes maakte dat ook andere ontwikkelaars projecten gingen opstarten. Een daarvan is Shiba Inu met de illustere bijnaam “DOGECOIN KILLER”. Erg spannend maar wat is het verschil nu tussen de twee en wat kunnen we van Shiba Inu verwachten?

Kennismaking met Shiba Inu

Shiba Inu moet volgens de oprichter worden gezien als een experiment op het vlak van gedecentraliseerde community-vorming. Een dergelijk project is niets nieuws voor de huidige crypto-wereld. Een tijdje terug nog was er een hype rondom Safemoon en vergelijkbare andere cryptomunten. Ook hiervoor geldt dat het community gedreven projecten zijn.

Bitvavo crypto

Vanuit de gedachte van decentralisatie heeft men bij Shiba Inu 50% van de tokens “geburnt”. Dit hebben ze gedaan door ze naar de wallet van Vitalik Buterin te versturen. De bedoeling was dat Buterin deze niet zou verkopen. Het tegenovergestelde is echter waar. Hij heeft namelijk 10%, zo’n  1 miljard van zijn SHIB-tokens verkocht voor een donatie aan India’s Crypto Covid Relief Fund.

Je kan ook stellen dat Shiba Inu een meer ambities heeft dan Dogecoin. Het Shiba Inu ecosysyteem zal namelijk niet uit één maar uit drie verschillende cryptomunten gaan bestaan. Dit zijn de SHIB, LEASH en BONE. Vooralsnog zijn echter alleen de SHIB-token en de LEASH-token beschikbaar voor de handel. De BONE-token wordt namelijk pas later uitgebracht. Dit doen ze tegelijk met Shibaswap. Shibaswap is de decentrale exchange van het Shiba Inu project.

Hoe werkt het?

ShibaSwap heeft als doelstelling de tokens van het Shiba Inu ecosysteem op een veilige en decentrale wijze te kunnen verhandelen. Je kunt Shibswap vergelijken met Uniswap, dat ook een DEX is. ShibaSwap heeft grofweg drie toepassingen, DIG, BURY en SWAP. Als SHIB-token houders een hiervan doen, dan maken ze winst die vervolgens over de zogenaamde “Puppy Pools” worden verdeeld. Hier hebben de SHIB-houders hun tokens “begraven” of zijn ze aan het “graven” voor BONES-tokens. Dit lijkt een beetje op een liquidity pool of staking. Men gebruikt echter, vooral grappige benamingen om op die manier het publiek aan te spreken dat interesse heeft in memecoins. BURY, oftewel “begraven” kan worden gezien als het staking-proces van het Shiba Inu platform. Waar je bij andere projecten zoals Ethereum munten kan staken, “Bury” je ze bij Shiba Inu.

Bitvavo crypto

Het is mogelijk om tokens in de toekomst ook in een liquidity pool te stoppen en op die wijze liquiditeit geven aan trading pair. Als liquidity provider heb je naast de native tokens van het Shiba Inu ecosysteem ook ETH nodig. Als ruilmiddel voor de gegeven liquiditeit krijg je BONE-tokens terug. Deze liquidity pools noemt men Puppy Pools.

Tokens

SHIB token, Shiba Inu eerste token geeft gebruikers de mogelijkheid om er miljarden van te bezitten. Ze zijn namelijk spot goedkoop. In werkelijkheid zijn ze niet echt goedkoop. Als je naar de waarde van een munt kijkt, gaat het niet op de prijs maar om de totale marketcap. Dus hoeveel munten er zijn uitgebracht.

De LEASH-token is juist enorm schaars. De tokenprijs is veel hoger dan de prijs van SHIB, maar de totale marketcap is veel minder.

De derde token is de BONE-token. Deze is nog niet te verhandelen. Het gaat een governance token worden, waarmee je kunt stemmen. Hoe meer BONE-tokens je hebt, des te groter je stemrecht.

Wallet

Shiba Inu kun je opslaan op een wallet van Metamask of de Trust wallet . Heb je grotere aantallen en wil je beveiligd zijn tegen hackers en criminelen, dan is een hardware wallet de meest veilige manier om je tokens op te slaan. Populaire hardware wallets zijn de Trezor en Ledger Nano S.

Waar kan ik Shiba Inu kopen?

Als je interesse in Bitcoin Gold hebt, kun je deze via Exchanges als Binance aankopen. Betalingen kun je eenvoudig via iDeal verrichten. Wel zo handig toch.

Koersverwachtingen

Het doen van uitspraken over koersverwachtingen blijft altijd lastig. Er zijn vele factoren waar dit afhankelijk van is. Wanneer je investeren in, blijf dan het nieuws omtrent het project goed volgen en hou de koersen in de gaten. Zo kun je voor jou het meest gunstige instapmoment bepalen.

Conclusie

Het Shiba Inu project lijkt net als Dogecoin op een grap die uit de hand is gelopen. Toch heeft men wel wat meer ontwikkelwerk gedaan. Zo zijn er 3 verschillende tokens en tokens kunnen worden gestaakt. Tevens staat er ook een eigen DEX op stapel. Dergelijke ontwikkelingen zien we niet bij Dogecoin. De grote waarde zit hem echter voornamelijk in de community. Social media en internet dragen er aan bij dat iedereen wel wat mee kan krijgen over Shiba Inu. Veel jonge investeerders vinden dit reuze interessant maar ervaren handelaren laten dergelijke projecten toch meestal links liggen.

No coins selected