Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

El Salvador verkiest Bitcoin boven de Amerikaanse dollar Leestijd: 2 minuten

El Salvador is bezig met een missie. Het doel is om het gebruik van Bitcoin binnen de landsgrenzen te populariseren. De kans dat dit doel wordt bereikt is aanzienlijk. 

Bitvavo crypto

De adoptie van Bitcoin in een stroomversnelling

De adoptie van Bitcoin is in een stroomversnelling terecht gekomen. Zeker nu burgers hun Amerikaanse dollars steeds meer en vaker wisselen voor Bitcoin. 

Dat liet president Nayib Bukele weten in een verklaring. Deze uitspraak baseerde de voorzitter op de gegevens van zijn wallet dienst Chivo. 

“Mensen wisselen veel meer Amerikaanse dollars in om Bitcoin te kunnen kopen. Meer dan wat ze uit de geldautomaten van Chivo halen. Deze conclusie kan eenvoudig door iedereen worden getrokken. Simpelweg door een bezoek te brengen aan de geldautomaten”

Bitvavo crypto

Nog niet alle problemen met de Chivo wallet voorbij

De problemen met de Chivo wallet zijn nog niet helemaal overwonnen. Dit ondanks de grote opkomst van de lokale bevolking die Bitcoin koopt en verkoopt.

Eén gebruiker liet weten 220 dollar te hebben verloren. Dit gebeurde toen hij probeerde geld op te nemen van de digitale Chivo wallet.

Dagelijks wordt 2 miljoen dollar in Bitcoin verstuurd 

Uit gegevens blijkt dat Salvadoraanse migranten elke dag 2 miljoen dollar in bitcoin versturen. Dat gebeurd middels geldovermakingen. Inwoners konden konden geld uit de Chivo wallet verzenden en ontvangen zonder commissie.

Mede omdat bijna een vijfde van de bevolking afhankelijk is van geldtransfers. Het uitblijven van de commissie liet de nettokosten van deze betalingen dalen.

Geldtransfers zijn belangrijk voor Salvadoranen

Ondertussen heeft de regering van El Salvador 30 dollar ter beschikking gesteld voor het downloaden van de wallet. In een tweet liet Nayib Bukele het volgende weten:

“Geldovermakingen zijn belangrijk voor de Salvadoranen. Vandaag hebben we 24.076 remittances ontvangen. Bij elkaar opgeteld is dat  $3.069.761,05 in één dag.”

6 miljoen Salvadoranen heeft een digitale wallet

Eén van de cruciale factoren in de adoptie van Bitcoin, is de rol die cryptocurrency speelt in het oplossen van betaling gerelateerde problemen.  Bijna 6 miljoen Salvadoranen heeft op dit moment een digitale wallet.

Dit omvat de helft van alle inwoners van het land. Daaronder bevinden zich maar liefst 2,1 miljoen actieve gebruikers.

Milieuvriendelijke mining

El Salvador wil de bitcoin van energie voorzien met nieuwe stromen hernieuwbare energie. Zeker nu de burgers deze nieuwe vorm van valuta omarmen. Het minen van Bitcoin is overal ter wereld een energie intensieve activiteit.

El Salvador wil gebruik gaan maken van onder andere waterkracht. Evenals van zonne-, wind- en getijdenenergie projecten om het mining proces van energie te kunnen voorzien.

El Salvador volgt zijn eigen pad om Bitcoin te integreren in zijn samenleving en economie. Voor het land zal het milieuvriendelijk maken van mining een stap in de goede richting zijn.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected