• 5 - Waardering

Bitvavo

Het Nederlandse bedrijf Bitvavo is sinds eind 2017 actief met een cryptocurrency exchange. Ze combineren broker en exchange en zijn momenteel de snelst groeiende exchange in Nederland. Door het gemak van dit platform hebben ze al snel hun plek weten te veroveren op de markt. Bitvavo is bekend om de eenvoud en het gemak van het platform, dit maakt het voor beginners als voor ervaren handelaren erg geschikt. Doordat ze het gehele platform hebben opgebouwd naar een cryptocurrency exchange zijn ze tot goedkoopste en grootste exchange van Nederland uitgegroeid.

Eigen wallet

Meer dan 50 crypto's in aanbod

Mobiele app

Lage opnamekosten

Pros
  • De goedkoopste exchange van Nederland
  • Toegankelijk basis interface
  • Betalen via iDeal
  • Tijdelijk tot 1000 euro gratis handelen
  • Eigen wallet en hoge beveilig standaarden
  • Tot wel 10.5% rente op je crypto's
Cons
  • Beperkt aanbod
  • Geen telefonische klantenservice
  • Kleine handelsvolume

Bitvavo

Bitvavo crypto

Bitvavo heeft momenteel bijna 90 verschillende cryptovaluta staan op het platform. Het is in vergelijking met andere een stuk kleiner maar dit is een bewuste keuze van Bitvavo. Wanneer een project toegevoegd wordt op het platform moet het zich bewezen hebben en een aantoonbaar doel hebben.  Wanneer een project wil worden toegevoegd aan het assortiment moet het een strenge listing ondergaan. Je zult zien als he het gaat vergelijken met andere brokers is Bitvavo een stukje strenger. De beste projecten met de hoogste potentie krijgen een plekje in het aanbod.

Voordelen van Bitvavo

Bitvavo heeft ten op zichte van vele andere cryptrocurrency platforms best veel voordelen, we zullen er een aantal voor je toelichten.

Gebruikersvriendelijk

Bitvavo crypto

Het is een erg gebruikersvriendelijk platform en het staat dan ook erg bekend om het gemak en de eenvoud. Daardoor maakt het voor beginnende handelaren erg aantrekkelijk. Ook voor de ervaren handelaar is het interessant, er zit een geavanceerde interface in wat het voor beide partijen erg ideaal is!

Eenvoudig en simpel geld storten

Je kunt bij Bitvavo geld storten met IDEAL, credtcard Bancontact of SEPA betalen. Erg handig dus.

Bitvavo is Goedkoop

Vergeleken met andere brokers is Bitvavo erg goedkoop. Ze hanteren er een lage commissie van maximaal 25% en kun je de eerste 1000 euro zonder kosten handelen.

Snelle klantenservice

De klantenservice van Bitvavo is erg vlot en zal binnen een paar uur uitgebreid antwoorden op je vraag.

Wat zijn de kosten en fees bij Bitvavo?

Een belangrijk aspect bij het handelen zijn de kosten van een broker of exchange. Wanneer je een goedkope exchange zoekt dan zit je bij Bitvavo goed. Het aanmaken van een account is dan ook gratis. Dit is overigens bij alle exchanges het geval. Wanneer je wilt gaan handelen zul je er vaak achter komen dat ze vrij hoge handelskosten vragen, bij Bitvavo is dit niet het geval! Hun rekenen namelijk maximaal 0.25% fee per trancactie. Je zult zien dat wanneer je dit gaat vergelijken met andere Nederlandse brokers Bitvavo de goedkoopste exchange is. Bij Bitvavo zijn zelfs de kleinste transacties ook maximaal 0.25% en dat maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk voor de beginnende handelaar.

Heeft Bitvavo een wallet?

Jazeker! Bitvavo heeft voor alle cryptocurrencies een eigen unieke wallet. Dit houdt in dat iedere gebruiker zijn eigen ontvangstadres ontvangt om zijn eigen cryptocurrencies te beheren. Wanneer je dus een aankoop doet via het platform dan wordt jouw cryptocurrency in jouw wallet gestort. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een exeterne wallet. Maar een eigen wallet is voor BItvavo zeker een pluspunt!

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Natuurlijk begint een goede beveiliging bij jezelf, dus zorg zeker voor een uniek en sterk wachtwoord en dat je de 2 factor authenticatie ingeschakeld hebt. Wat we wel een enorm voordeel vinden van Bitvavo is dat deze verschillende stappen heeft toegevoegd om de veiligheid te kunnen waarborgen. Zo moet ieder apparaat en IP-adres op voorhand goedgekeurd worden. Bitvavo doet veel aan de veiligheid en we kunnen dan ook met zekerheid zeggen dat deze erg betrouwbaar is!

Conclusie:

Onze conclusie is erg positief over Bitvavo, dit bedrijf is bezig met erg groot te worden en het is een echte aanrader voor mensen die net beginnen met handelen. Zeer simpel in gebruik, en daarom erg toegankelijk voor de beginnende handelaar!

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected