Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Rio de Janeiro accepteert Bitcoin voor belasting onroerend goed Leestijd: 2 minuten

De Braziliaanse stad Rio de Janeiro begint officieel met het accepteren van Bitcoin in 2023. Dit heeft betrekking op de belastingen voor stedelijk onroerend goed in de stad.

Bitvavo crypto

Binance in Rio de Janeiro

Het voornemen wordt gesteund door de burgemeester Eduardo Paes. Daarop kondigt Binance aan een nieuw kantoor te openen in de Rio de Janeiro. 

CEO Changpeng Zhao verklaart dat de burgemeester zijn deel doet. Binance werkt op dit moment aan hun deel. Dat laat de topman van Binance weten via een Twitter bericht. 

Bitcoin vanaf 2023

De nieuwe pro crypto belastingwetten worden geïmplementeerd vanaf 2023. Dat kondigt de de secretaris van Economische Ontwikkeling, Innovatie en Vereenvoudiging recent aan. 

Bitvavo crypto

Ter ondersteuning van deze ontwikkeling zet ook Binance de volgende stap. Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf een nieuw kantoor opent in de regio. 

Uniek in Brazilië

De uitrol van dit initiatief maakt Rio de Janeiro uniek. Het is de eerste Braziliaanse stad die Bitcoin betalingen gaat mainstreamen. De bekendmaking luidt als volgt:

“Om de operatie mogelijk te maken huurt de gemeente bedrijven in. Deze zijn gespecialiseerd in het omzetten van crypto activa in relais. Op deze manier ontvangt het stadhuis 100% van de valuta.”

Solide markt ontwikkelen

De Braziliaanse secretaris Pedro Paulo erkent dat de stad een doel heeft. Met de acceptatie van crypto wil het een solide markt van deze nieuwe activa klasse in de stad te ontwikkelen. 

Daar voegt de secretaris het volgende aan toe:

“We stimuleren de circulatie van cryptocurrencies. Dat doen we door ze te integreren in de betaling van belastingen. Zoals in het geval van IPTU. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar diensten.”

Ook NFT in de toekomst

De stad is ook voornemens om een NFT gebaseerd bestuursbeleid te betrekken bij verschillende markten.  Zoals kunst, cultuur en toerisme. Op 29 januari dient Meta een handelsmerk registratie in voor Brazilië.

De registratie bij de autoriteiten is bedoeld voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hardware en software. Geschikt voor verschillende Bitcoin en crypto gerelateerde diensten.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected