• 5 - Waardering

Trezor one review

’s Werelds eerste hardware wallet welke voor cryptocurrencies op de markt werd gebracht was de zogenaamde ‘Trezor One’. Het was voor het Tsjechische bedrijf Trezor meteen duidelijk dat er een oplossing moest worden aangeboden waarmee cryptocurrencies op de langere termijn veilig konden worden opgeslagen. Het gewoon bij cryptocurrency exchanges laten staan van de tokens is namelijk erg onveilig. Dit niet in het minst omdat ze op deze manier worden blootgesteld aan verschillende risico’s en gevaren. Een exchange kan namelijk gehackt worden, maar daarnaast kan het achterliggende bedrijf ook in financiële problemen geraken. In beide gevallen kan dat nefaste gevolgen hebben voor jouw portefeuille met cryptovaluta’s. De Trezor One biedt daar echter een uitstekende oplossing voor.

Veiligheid

Betrouwbaarheid

Pros
  • De Trezor One is een zeer eenvoudig te bedienen toestel
  • De private key van je cryptocurrencies wordt op uitstekende wijze beveiligd
  • Bij verlies van de hardware wallet staan je cryptocurrencies nog veilig op de blockchain
  • Altijd toegang tot je coins door middel van de security words
  • Meer dan 700 verschillende cryptocurrencies opslaan op één toestel
Cons
  • Het is niet mogelijk om de Trezor One te gebruiken als stand-alone toestel.
  • De connectie met een computer of laptop dient altijd te gebeuren door middel van een USB-verbinding.

De technische specificaties van de Trezor One

In eerste instantie is het altijd de moeite waard om even te kijken naar de technische specificaties waar je op kan rekenen bij het kopen van een bepaalde hardware wallet. In eerste instantie is er natuurlijk het schermpje waar de Trezor One over beschikt. Het betreft hier een helder OLED-scherm welke beschikt over een resolutie van 128×64 pixels. Op het scherm wordt slechts een basis aan informatie getoond bestaande uit maximum zes lijnen. De CPU waar gebruik van wordt gemaakt is een 120 MHz ARM processor. Het besturingssysteem welke draait op de Trezor One is uniek voor deze hardware wallet ontwikkeld.

Bitvavo crypto

De installatie van de Trezor One

Wanneer jij er voor kiest om net als zoveel anderen gebruik te gaan maken van de Trezor One zal je deze in eerste instantie uiteraard moeten installeren. De installatie van deze hardware wallet is iets wat veel mensen in eerste instantie afschrikt. Toch is dat nergens voor nodig. Wanneer je de Trezor One aansluit op je computer verschijnt meteen de melding ‘Welcome! Please visit trezor.io/start’. Wanneer je dat doet zal je meteen de nodige informatie te zien krijgen met betrekking tot de installatie van je Trezor hardware wallet. Het spreekt voor zich dat je niet alleen maar het systeempje zelf dient te installeren, maar er ook bepaalde software is vereist. Er kan gebruik worden gemaakt van twee verschillende soorten software, namelijk:

• Er kan een extensie worden geïnstalleerd voor de Chrome browser;
• Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van de Trezor Bridge Software;

De software van de Trezor One kan worden geïnstalleerd op verschillende besturingssystemen. Dit geldt zowel voor Windows als voor Mac OSX als voor Linux.

Bitvavo crypto

Op het ogenblik dat je Trezor One voor het eerst wordt opgestart dienen er verschillende gegevens te worden ingegeven. In eerste instantie gaat het hierbij om het kenmerk voor de Trezor One, maar daarnaast moet er ook een pincode worden gekozen. Deze pincode kan maximaal bestaan uit negen cijfers. Tijdens het configureren van je hardware wallet krijg je ook 24 woorden voorgeschoteld. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘security woorden’. Deze woorden moeten in de correcte volgorde op de recovery sheet worden ingevuld. Dit is erg belangrijk. Bij verlies van je toestel zijn het deze woorden die je terug toegang kunnen verlenen tot jouw portefeuille met cryptocurrencies.

Eenvoudige validatie van transacties

Van zodra de Trezor One aan het publiek werd voorgesteld werd meteen duidelijk dat ze veiligheid hoog in het vaandel draagt. Dit is terug te zien in verschillende aspecten van het toestel. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de uitstekende beveiligingsmechanismes. Wat echter ook te denken van de manier waarop elke transactie dient te worden gevalideerd? Het gaat hierbij niet zozeer om de inkomende transacties, maar wel om de uitgaande exemplaren. Op het ogenblik dat er een uitgaande transactie dient te worden verwerkt moet deze dan ook altijd manueel op het toestel zelf worden bevestigd. Dit maakt misbruik van de software in de praktijk uiteraard een behoorlijk stuk complexer.

Welke cryptocurrencies kan je op de Trezor One plaatsen?

Een belangrijke vraag die iedereen zich uiteraard stelt op het ogenblik dat er een hardware wallet wordt aangekocht heeft uiteraard betrekking tot het soort cryptocurrencies welke allemaal op het toestel in kwestie kunnen worden opgeslagen. Toen de Trezor One op de markt werd gelanceerd bood ze in principe uitsluitend ondersteuning voor de belangrijkste cryptocurrencies die er bestonden. Het ging daarbij dan ook vooral om namen zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic en Bitcoin Cash. Sinds de lancering van het toestel heeft Trezor echter aardig aan de weg getimmerd. Dit niet in het minst omdat ze ook op dit vlak de concurrentie moest kunnen blijven aangaan met onder meer de Ledger Nano S.

Bovenstaande heeft er voor gezorgd dat de lijst met ondersteunde cryptocurrencies aanzienlijk is geëvolueerd. Van de standaard lijst met slechts een handvol cryptocurrencies blijft er op vandaag helemaal niets meer over. Op moment van schrijven biedt de Trezor One dan ook ondersteuning voor zomaar even meer dan 700 verschillende cryptocurrencies. In welke cryptovaluta’s jij dus met andere woorden ook voor de lange(re) termijn wenst te investeren, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Conclusie; een veilig systeem voor lange termijn investeerders

Ben jij niet (alleen) van plan om te investeren in cryptocurrencies voor de korte, maar ook voor de lange(re) termijn? Ben je bijgevolg op zoek naar een oplossing om jouw portefeuille op een veilige manier te bewaren? Dan kan de Trezor One op dit vlak de perfecte oplossing betekenen. Je dient er alleen maar rekening mee te houden dat het toestel niet op zichzelf bruikbaar is. Je zal dus met andere woorden altijd verbinding moeten maken met een laptop of computer. Is dat voor jou geen probleem? Dan is het kopen van de Trezor One eigenlijk een absolute must voor iedereen die serieus met cryptocurrencies bezig is!

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected