Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Wormhole zet snelheid en proof-of-history van Solana in de kijker Leestijd: 2 minuten

Het exploot van Wormhole zet een aantal zaken binnen de cryptocurrency industrie in de kijker. Dat terwijl gebruikers naar antwoorden zoeken. 

Bitvavo crypto

Proof-of-history

De cross chain protocollen van Solana, Ethereum en DeFi zijn onder de loep genomen. Dat geldt ook voor het proof-of-history consensus mechanisme van Solana.

Wormhole geeft recent het incidenten rapport vrij. Op dit moment zijn er meer partijen die hun stem verheffen. Het incidenten rapport bevestigd de basisdetails van het misbruik. 

Kwetsbaarheid

De kwetsbaarheid zit hem onder andere in de handtekening verificatie in het netwerk van Wormhole. Daardoor heeft een aanvaller 120.000 Wormhole verpakte Ethereum kunnen inslaan op Solana.

Bitvavo crypto

93.750 van deze tokens zijn verplaatst naar Ethereum om te worden uitgepakt. Het verlies loopt op tot ruim 321 miljoen dollar.

Toeval bestaat?

Er gaan geruchten dat de medewerkers van Wormhole al langer op de hoogte zijn van de kwetsbaarheid. Het rapport beweert dat dit is verholpen in een nieuwe commit.

Deze is toegevoegd aan de Wormhole repository. Naar verluidt is het toeval dat dit samenvalt met de toolchain upgrade van Solana.  

In het incidenten rapport van Wormhole worden geen meetbare plannen of doelen voor de toekomst genoemd. Althans niet in het kader van het misbruik.

Snelheid of veiligheid

Het misbruik haalt wederom de demonen uit het verleden van Solana naar boven. Dat houdt in het klassieke debat over de snelheid versus de veiligheid.

Dominic Williams vindt dat het veiligheidslek in Solana snel moet worden gedicht. De oprichter van DFINITY zegt dat een consensus meer dan 66% van de nodes nodig heeft om de veiligheid te garanderen.

Het antwoord is “Ja”

Kyle Samani is de mede-oprichter van Multicoin Capital. Ook dit bedrijf investeert in Solana. In 2021 verklaart Samani dat hij snelheid belangrijker vindt dan veiligheid.

Na de Wormhole exploten vraagt een Twitter gebruiker aan Samani of hij er nog steeds zo over denkt. De directeur beantwoord de Tweet met een volmondig ja.  

Grayscale waarschuwt

Dit is niet de eerste keer dat de sector de duimschroeven aandraait inzake de proof-of-history van Solana. Grayscale Investments noemt dit in 2021 al een potentieel risico. Het merkt op:

“Het Solana consensus mechanisme maakt gebruik van een nieuwe blockchain technologie. Deze wordt niet op grote schaal gebruikt en functioneert mogelijk niet zoals bedoeld.”

Grayscale Investments voegt daaraan toe:

“Er kunnen gebreken zijn in de cryptografie die ten grondslag ligt aan het netwerk. Waaronder gebreken die de functionaliteit van het Solana netwerk beïnvloeden of het kwetsbaar maken voor aanvallen.”

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected